Leva gott!

En podcast av Ekstedt, Ennart & Poddagency

31 Avsnitt

  1. #30 Daniel Lieberman – Om löpning och motståndet att träna

    Publicerades: 2021-06-24
  2. #29 Ferran Adria – Vad fasen är molekylär gastronomi?

    Publicerades: 2021-06-17
  3. #28 Fritz Haber – Räddade jordens befolkning ofrivilligt

    Publicerades: 2021-06-10
  4. #27 Wolfgang Puck – Matvärldens Arnold Schwarzenegger

    Publicerades: 2021-06-03
  5. #26 Marion Nestle – Matpolitik & sponsrad forskning

    Publicerades: 2021-05-27
  6. #25 Julia Child – Kvinnan som tog Frankrike till USA (Bon appétit)

    Publicerades: 2021-05-20
  7. #24 Ancel Keys – Först med sambandet mellan kost och hälsa

    Publicerades: 2021-05-13
  8. #23 Tore Wretman – Kökspojken som revolutionerade svensk matkultur

    Publicerades: 2021-05-06
  9. #22 Tim Spector – Varför nästan allt du lärt dig om mat är fel!

    Publicerades: 2021-04-29
  10. #21 Cajsa Warg – Sveriges kanske första kändiskock

    Publicerades: 2021-04-22
  11. #20 Julmat

    Publicerades: 2020-11-27
  12. # 19 Bröd och vete

    Publicerades: 2020-11-20
  13. #18 Processad mat

    Publicerades: 2020-11-13
  14. #17 Tillsatser

    Publicerades: 2020-11-06
  15. #16 Vegetarisk/Vegansk kost

    Publicerades: 2020-10-22
  16. #15 Medelhavskost

    Publicerades: 2020-10-15
  17. #14 Matmyter

    Publicerades: 2020-10-08
  18. #13 Naturvin & Alkohol

    Publicerades: 2020-10-01
  19. #12 Sömn

    Publicerades: 2020-09-24
  20. #11 Blå zoner

    Publicerades: 2020-09-17

1 / 2

Vill du kombinera den allra senaste forskningen kring mat och livsstil med läckra rätter som får det att vattnas i munnen? Krögaren och TV-kocken Niklas Ekstedt har tillsammans med den prisbelönade journalisten och författaren Henrik Ennart gett ut flera böcker som stakat ut vägen mot framtidens mat och hälsa, däribland Happy Food som blivit en internationell bestseller. När de träffas slutar de aldrig att prata. Här är podden där dom bubblar på om stort och smått, trevligt och ibland lite kaxigt, hela vägen från tarmbakteriernas roll och varför en del blir så orättvist friska och långlivade till hur du lagar till den där alldeles extra goda maträtten som till råga på allt är hälsosam. Leva gott! produceras av Poddagency