Avsnitt 13: Björn Frantzen, kock
Chef Dilemma - En podcast av Tidningen Chef AB - Tisdagar
![](https://is1-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Podcasts115/v4/b8/ce/16/b8ce16ff-ea7a-d4c3-d6b3-e263757fe386/mza_17285293804572509646.jpg/300x300bb-75.jpg)
Kategorier:
När stjärnkocken Björn Frantzén gör sin första poddintervju någonsin, så tar han oss med ner i ledarskapets avgrundsmörker. Han visar de egna ärren och berättar om åren i de internationella toppkrogarnas kök, med chefer som knivskär och brännmärker medarbetare och droger var en del av arbetets vardag. ”Om du är i den miljön så tror du till slut att den är normal. Det som pågår i ett källarkök i London, det blir din värld. Man blir hjärntvättad.” Han berättar om sina drivkrafter, sitt eget ledarskap och det personliga priset för tre stjärnor i Guide Michelin. Han delar också med sig av rådet som vände hans eget ledarskap: ”Det ändrade mitt sätt 100 procent.” I veckans chefsdilemma ger han råd till en chef som måste få ett utmattat team att växla upp.